Grecia: Două avioane de luptă au intrat în coliziune în timpul zborului

Două avioane de luptă greceşti, de tip F-16, au intrat în coliziune joi în timpul zborului, provocând moartea unui pilot şi rănirea altor doi, a anunţat Ministerul grec al Apărării.

41 afișări
Imaginea articolului Grecia: Două avioane de luptă au intrat în coliziune în timpul zborului

Două avioane de luptă au intrat în coliziune în timpul zborului, în Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coliziunea celor două avioane F-16, unul cu un singur loc şi celălalt cu două locuri, s-a produs în sudul insulei Creta, la începutul după-amiezii, în timp ce şase aparate efectuau un antrenament de luptă aeriană, a precizat Statul Major al Forţelor aeriene.

Cadavrul pilotului mort a fost descoperit la câteva ore după accident de un pescar, care participa la căutări în zonă, a precizat postul public de televiziune Net.

Ceilalţi doi piloţi au fost recuperaţi la scurt timp după coliziune şi au fost spitalizaţi în Creta. Unul dintre ei, grav rănit la un plămân şi la cap, urmează să fie transferat la un spital militar din Atena, potrivit Net.

Cele două aparate de zbor decolaseră de la baza aeriană din Souda, în nord-vestul insulei Creta.

Piloţii avioanelor de luptă greceşti sunt în stare permanentă de alertă în zona Mării Egee, din cauza frecventelor incursiuni ale aviaţiei turce în spaţiul aerian al regiunii disputate de cele două ţări.

În cursul unui incident similar din 2006, un pilot grec a murit în urma coliziunii aparatului său de zbor cu un aparat turc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici