Grecia, în grevă generală 48 de ore. Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate

O grevă generală de 48 de ore a început miercuri dimineaţa în Grecia, serviciile de transport, inclusiv aerian, urmând să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice, companiile private şi magazinele, relatează BBC News Online.

738 afișări
Imaginea articolului Grecia, în grevă generală 48 de ore. Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate

Grecia, în grevă generală 48 de ore. Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Greva are loc în timp ce Parlamentul se pregăteşte să voteze ultima serie de măsuri de austeritate, care include creşterea taxelor, tăierea salariilor şi concedieri. Autorităţile fac eforturi să reducă un deficit guvernamental uriaş, în contextul temerii faţă de o intrare în incapacitate de plată a ţării şi producerii unei crize în zona euro. Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţiuonal (FMI), principalii creditori ai Greciei, au cerut măsuri de austeritate dure, în schimbul acordării unor împrumutruri.

Ritmul protestelor s-a amplificat în ultimele săptămâni, fiecare sector al economiei fiind afectat de greve. Gunoiul nu a mai fost colectat, iar sediile unor autorităţi, inclusiv ministere, au fost ocupate de angajaţi.

Apelul la organizarea grevei generale de miercuri şi joi a fost lansat de cele două confederaţii sindicale greceşti care reprezintă muncitorii din sectoarele public şi, respectiv, privat.

Departamentele Guvernului, companiile, birourile şi magazinele urmează să fie închise, proprietarii de mici afaceri şi de magazine alăturându-se pentru prima dată protestelor.

Controlorii de trafic aerian vor participa la grevă timp de 12 ore, în timp ce trenurile, autobuzele, taxiurile şi camioanele nu vor opera.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici