Grecia intenţionează să organizeze alegeri generale în mai, spune premierul

Alegerile generale din Grecia vor avea loc în mai, cu câteva săptămâni înainte ca mandatul premierului Kyriakos Mitsotakis să se încheie oficial.

124 afișări
Imaginea articolului Grecia intenţionează să organizeze alegeri generale în mai, spune premierul

Grecia intenţionează să organizeze alegeri generale în mai, spune premierul

Pot să vă spun cu siguranţă că alegerile vor avea loc în mai”, a spus Mitsotakis într-un interviu pentru Alpha TV, potrivit unei transcriere transmisă de biroul său.
 
„Organizarea votului în iulie nu ar funcţiona, deoarece este foarte probabil să fie nevoie de un al doilea scrutin”, a spus el.
 
Decizia vine după cel mai grav accident de tren din ţara în urmă cu trei săptămâni, care a provocat moartea a 57 de persoane. Mitsotakis a spus anterior doar că alegerile vor avea loc în primăvară. Un plan raportat de a organiza un vot anticipat pe 9 aprilie a fost deja anulat din cauza accidentului mortal, notează GreekCityTimes.
 
Mitsotakis, fiul în vârstă de 55 de ani al regretatului fost premier Constantine Mitsotakis, a rămas popular pe tot parcursul mandatului său de patru ani. Dar, mai recent, reputaţia sa a fost afectată de acuzaţiile de interceptări telefonice de către serviciile de securitate de stat, precum şi de eşecul guvernului de a proteja siguranţa reţelei feroviare.
 
Este puţin probabil ca alegerile să producă un nou guvern.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici