Grecii manifestează pentru rămânerea în zona euro, după un miting împotriva măsurilor de austeritate

Grecii au ieşit din nou în stradă, joi seara, pentru a manifesta sub sloganul "Rămânem în Europa", după o demonstraţie împotriva măsurilor de austeritate organizată miercuri, relatează Euronews, în pagina electronică.

1457 afișări
Imaginea articolului Grecii manifestează pentru rămânerea în zona euro, după un miting împotriva măsurilor de austeritate

Grecii manifestează pentru rămânerea în zona euro, după un miting împotriva măsurilor de austeritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mulţi greci se tem de efectele unei ieşiri a ţării lor din Uniunea Europeană. Potrivit unui sondaj de opinie recent, şapte din zece greci vor să rămână în zona euro indiferent de cost.

"Grecia aparţine Europei", se putea citi pe invitaţia trimisă pe Facebook unui număr de 30.000 de persoane, care făcea apel la manifestaţia de joi.

Reuniţi în faţa Parlamentului, protestatarii au vrut să trimită un mesaj miniştrilor europeni de Finanţe în speranţa că aceştia vor încheia un acord pentru ca Grecia să evite falimentul şi o posibilă ieşire din zona euro.

"Sunt aici pentru că vreau ca ţara mea să rămână în euro. Am copii şi nepoţi şi vreau ca ei să aibă un viitor. Fără euro, nu vor avea", a declarat un locuitor din Atena.

"Nu vreau să mă gândesc la părăsirea zonei euro, nu vrea să mă gândesc la acest lucru. Va fi un dezastru nu numai pentru generaţia mea, ci pentru toată lumea. Este cu adevărat dramatic", a declarat un alt protestatar.

Corespondentul Euronews la Atena a declarat că manifestanţii au cerut Guvernului să ajungă la un acord cu creditorii săi. Cu doar 24 de ore înainte, în aceeaşi piaţă din centrul capitalei elene, s-au reunit cu totul alţi demonstranţi care i-au cerut premierului să refuze o astfel de înţelegere.

Miniştrii de Finanţe nu au ajuns la niciun acord cu Grecia, însă membrii Eurogrupului se pot reuni în orice moment dacă Atena va semnala disponibilitate pentru concesii, cancelarul Angela Merkel exprimându-şi speranţa că se va putea ajunge la o înţelegere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici