Greenpeace: O centrală nucleară din Argentina este sub supraveghere

O centrală nucleară argentiniană, Atucha 1, are unul dintre cele 19 reactoare sub supravegherea Agenţiei pentru Energia Nucleară (AEN) după ce au fost descoperite fisuri la un reactor din Belgia, furnizat de aceeaşi companie, a anunţat marţi Greenpeace Argentina la Buenos Aires.

250 afișări
Imaginea articolului Greenpeace: O centrală nucleară din Argentina este sub supraveghere

O centrală nucleară din Argentina este sub supraveghere, a anunţat Greenpeace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atucha 1, "este unul dintre reactoarele care sunt în folosinţă, ale cărui cuve au fost furnizate de către compania olandeză RDM", a declarat organizaţia pentru protecţia mediului.

Potrivit Greenpeace, Atucha, situată în provincia Buenos Aires, "este în stare de alertă după detectarea unor fisuri în structura metalică a centralei nucleare Doel 3 din Belgia, furnizată de aceeaşi companie, din cauza riscului unui defect de fabricaţie".

La Doel 3, după descoperirea acestor fisuri, în timpul unui control complet al cuvei, reactorul a fost oprit şi autorităţile belgiene s-au declarat "sceptice" cu privire la posibilitatea repornirii.

Aceste fisuri sunt nişte "defecte ale cămăşuirii", însemnând fisuri în metalul de la baza cuvei apărute în timpul fabricaţiei, în momentul acoperirii cu un strat de oţel inoxidabil.

AEN, o agenţie specializată din cadrul Organizaţiei de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a susţinut pe pagina proprie de Internet că supraveghează îndeaproape situaţia tuturor reactoarelor din lume ale căror cuve au fost furnizate de RDM.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici