Greta Thunberg critică planul UE de recuperare în valoare de 750 miliarde de euro: „Încă ignoră faptul că ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă climatică"

  • Greta Thunberg acuză politicienii UE că nu au recunoscut amploarea crizei climatice
  • Planul de recuperare Covid-19 în valoare de 750 miliarde de euro nu este suficient pentru a rezolva problema.
  • Thunberg, care în această săptămână a primit premiul Gulbenkian al Portugaliei pentru umanitate a promis că premiul de 1 milione de euro va merge către problemele climatice.
1109 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg critică planul UE de recuperare în valoare de 750 miliarde de euro: „Încă ignoră faptul că ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă climatică"

Activista de 17 ani a declarat că pachetul de măsuri decise de liderii UE a dovedit că politicienii încă nu tratează schimbările climatice ca o situaţie de urgenţă.

„Încă neagă şi ignoră faptul că ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă climatică. Situaţia climatică încă nu este tratată ca o criză”, a declarat Thunberg pentru The Guardian.

„Atâta timp cât criza climatică nu este tratată ca o criză, schimbările necesare nu se vor întâmpla.”

Liderii UE au ajuns la un acord cu privire la fondul de redresare în primele ore ale zilei de marţi şi au promis că 30% din pachet se va îndrepta către politicile climatice, dar puţine detalii despre ce înseamnă acest lucru au fost oferite.

Thunberg şi alţi lideri ai mişcării de greve şcolare în toată Europa au declarat că pachetul este inadecvat.

Luisa Neubauer, 24 de ani, o figură centrală în mişcarea climatică din Germania, a declarat că tinerii devin din ce în ce mai frustraţi de politicieni.

„Cerem liderilor noştri să aibă grijă de cele mai fundamentale lucruri: siguranţa noastră, siguranţa oamenilor din întreaga lume, siguranţa viitorului nostru”, a spus Neubauer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici