Greta Thunberg i-a spus cancelarul german Angela Merkel să fie „curajoasă” în abordarea problemelor climatice

  • Cancelarul german Angela Merkel a găzduit, joi, la Berlin o întâlnirea ce a avut ca temă principală schimbările climatice.
  • Luisa Neubauer din Germania, Anuna de Wever din Belgia s-au alăturat Gretei Thunberg, pentru o întâlnire de o oră şi jumătate cu cancelarul.
  • "I-am cerut să trateze criza climatică la fel cum ar trata orice altă criză", a spus Thunberg, în urma întâlnirii.
911 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg i-a spus cancelarul german Angela Merkel să fie „curajoasă” în abordarea problemelor climatice

Greta Thunberg i-a spus cancelarul german Angela Merkel să fie „curajoasă”

Activiştii au confirmat că au discutat părţi din scrisoare înaintată liderilor UE pe 16 iulie, care solicită oprirea investiţiilor şi subvenţiilor pentrtu combustibilii fosili.

Greta a cerut, de asemenea, ca Merkel să fie „curajoasă” şi să devină lider în acestă criză. Activiştii au declarat ca Merkel le-a spus ca va lua in considerare acest lucru.

La începutul lunii iulie, Germania şi-a asumat preşedinţia rotativă a UE. Ţara a promis să facă din politica climatică un punct central al mandatului său.

Merkel nu a vorbit cu presa după discuţie. Înainte de discuţii, ea a spus că se aşteaptă la „o discuţie constructivă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici