Grevă de şase zile, începând de marţi, în transportul feroviar din Germania

Pasagerii serviciului feroviar din Germania se confruntă cu şase zile de perturbări săptămâna aceasta, din cauza unei greve a conductorilor, implicaţi într-un conflict de muncă mai vechi cu operatorul Deutsche Bahn, a anunţat sindicatul conductorilor duminică, relatează DPA în pagina electronică.

537 afișări
Imaginea articolului Grevă de şase zile, începând de marţi, în transportul feroviar din Germania

Grevă de şase zile, începând de marţi, în transportul feroviar din Germania (Imagine: Shutterstock)

Greva urmează să înceapă marţi la ora locală 2.00 (3.00, ora României) şi va dura până duminică, la ora locală 9.00 (10.00, ora României), a anunţat sindicatul din Frankfurt.

Serviciile pentru marfă vor fi afectate de grevă începând de luni, de la 15.00 (16.00, ora României).

Este vorba despre cea de a opta acţiune de protest în conflictul cu privire la salarii dintre Sindicatul GDL şi Deutsche Bahn.

Sindicatul a respins joi o ofertă de salarizare prezentată de către operator, care include o creştere salarială de 4,7%, în două tranşe, începând de la 1 iulie, şi o plată unică, pentru fiecare angajat, în valoare de 1.000 de euro, până la 30 iunie.

GDL, care a paralizat reţeaua feroviară germană prin cele patru greve de anul trecut, este cel mai mic dintre cele două sindicate ale conductorilor din Germania. Organizaţia cere o creştere salarială de 5% şi reducerea programului de muncă cu o oră pe săptămână.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici