Grija viitorului îi apasă şi pe elevii din Spania şi Italia care urmează să dea examene

  • Din cauza pandemiei, elevii din Spania şi Italia nu se simt pregătiţi pentru examenele de bacalaureat şi de admitere la facultate.
  • Directorii liceelor din Madrid spun că tinerii sunt foarte stresaţi şi denunţă lipsa dotărilor care împiedică pregătirea elevilor.
  • Nici în Italia nu este mai bine pentru copiii care au planuri mari de viitor. Statul nu reuşeşte să le ofere condiţii copiilor care practică sport de performanţă. Mulţi dintre ei ratează competiţii pentru că nu se mai ţin competiţii şi se pregătesc în condiţii grele.
139 afișări
Imaginea articolului Grija viitorului îi apasă şi pe elevii din Spania şi Italia care urmează să dea examene

Grija viitorului îi apasă şi pe elevii din Spania şi Italia care urmează să dea examene

Emma Popescu are 9 ani şi, înainte de pandemie, practica gimnastica la Torino, la nivel de competiţie. Era obişnuită cu antrenamentele, chiar dacă durau şi 18 ore pe săptămână.

În lockdown a încercat să se menţină în formă, dar lipsa antrenemanetelor i-a afectat performanţa fizică.

Antrenamentele s-au reluat, dar condiţiile sunt foarte stricte şi lipsesc competiţiile. Emma este antrenată de Alina Pascariu, fostă gimnastă din lotul olimpic al României, şi mama ei spune că nu va renunţa la sport.

„Când ai o pasiune, cred că nimic nu poate să fie greu, pentru că nu s-a plâns niciodată pentru faptul că după şcoală nu putea să meargă în parc, dar trebuie să meargă la antrenamente”, spune Natalia Dănilă Popescu, mama Emmei.

Nici adolescenţii care concurează pentru un loc la facultate nu sunt mai fericiţi. Profesorii din liceele de la Madrid spun că elevii sunt foarte stresaţi de faptul că pandemia le poate distruge viitorul şi le poate îngreuna accesul la o carieră universitară.

„La elevii noştri de liceu simţim o precupare mai mare. Îi observăm că sunt mai trişti şi mai neliniştiţi pentru că sunt conştienţi de problema care există”, spune Esteban Alvarez León, directorul unui liceu din Madrid.

„Acum eu voi concura la admitere cu altul dintr-o şcoală privată, care are ore 100%? Şi cum o să reuşesc să trec eu anul şcolar dacă situaţia va fi mai rea?”, spun şi elevii din Madrid.

Părinţii din regiunea Madrid au denunţat pe cale administrativă lipsa dotărilor din licee, unde copiii merg în zile alternative la cursuri, iar profesorii nu au adesea nici măcar o conexiune stabilă la internet.

„Cine face legi acum pentru binele copiilor? Cine se uită măcar la situaţia copilăriei de azi? Când vedem cum se închid toate zonele verzi şi parcurile”, consideră Maria Carmen Morillas, reprezentant al Asociaţiei Părinţilor FAPA Madrid

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici