Gripa A H1N1 provoacă al cincilea deces în Serbia

Serbia a înregistrat al cincilea deces provocat de gripa A H1N1, iar 12 elevi din Macedonia au contractat acest virus.

20 afișări
Imaginea articolului Gripa A H1N1 provoacă al cincilea deces în Serbia

Gripa A H1N1 provoacă al cincilea deces în Serbia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Un bărbat în vârstă, care fusese spitalizat în sudul Serbiei, a murit vineri de gripă A H1N1, a anunţat sâmbătă presa sârbă.

Numărul persoanelor infectate cu virusul pandemic se ridică la 244 în Serbia, potrivit presei, însă autorităţile medicale apreciază că numărul real al bolnavilor este mult mai mare.

În Macedonia, o ţară vecină, Ministerul Sănătăţii a anunţat sâmbătă primul caz de "infecţie în masă" cu virusul A H1N1, fiind vorba despre 12 elevi care au efectuat o deplasare în Turcia.

Starea lor este stabilă, a precizat ministerul macedonean.

Conform celor mai recente date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicate vineri, gripa A H1N1 a provocat cel puţin 6.071 de decese în lume, de la apariţia sa în urmă cu şapte luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici