Gruparea extremistă Stat Islamic a decapitat un ismaelian acuzat de "apostazie"

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a anunţat marţi că a decapitat în Siria un membru al minorităţii ismaeliene, un curent care provine din islamul şiit, victima fiind acuzată de "apostazie".

1208 afișări
Imaginea articolului Gruparea extremistă Stat Islamic a decapitat un ismaelian acuzat de "apostazie"

Gruparea extremistă Stat Islamic a decapitat un ismaelian acuzat de "apostazie" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ieri (luni), poliţia islamică din provincia Homs (centru) a aplicat sentinţa pentru apostazie împotriva unui ismaelian", a anunţat gruparea ultraradicală într-un comunicat publicat pe forumurile jihadiste, precizând că execuţia a avut loc "în faţa unui grup de musulmani".

SI a publicat fotografii cu execuţia membrului minorităţii ismaeliene din Siria. Într-una din fotografii, victima, al cărei nume nu a fost dezvăluit, apare în genunchi în timp ce un jihadist flutura o sabie deasupra capului său.

"Aceasta îi aşteaptă pe toţi apostaţii", anunţă SI pe o pancartă plasată pe corpul victimei, potrivit unei alte imagini.

Comunitatea ismaeliană numără aproximativ 200.000 de persoane în Siria, majoritatea în Salamiyeh, un oraş din provincia Hama (centru).

Potrivit SI, toţi cei care nu sunt sunniţi sunt eretici şi trebuie pedepsiţi cu moartea, în special şiiţii şi alawiţii.

În plus, SI consideră că sunniţii care nu aderă la interpretarea sa extremă a islamului sunt apostaţi.

SI a apărut în primăvara anului 2013 în Siria, afectată de război civil încă din 2011.

De atunci, această grupare ultraradicală şi-a extins controlul permanent, în special în urma lansării unei ofensive în Irakul vecin care i-a permis să ocupe vaste teritorii. Gruparea a proclamat la sfârşitul lui iunie un califat în teritorii ocupate în Irak şi Siria.

Acuzată de ONU de crime împotriva umanităţii, SI seamănă teroare în zonele pe care le controlează, dedându-se la numeroase abuzuri, între care decapitări, crucificări, sclavie etc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici