Gruparea SI execută public un bărbat acuzat că a ajutat armata siriană - SITE

Gruparea Stat Islamic (SI) a executat în public, în nordul Siriei, un bărbat acuzat că a amplasat dispozitive de urmărire pentru a ghida forţele aeriene, a anunţat sâmbătă centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste, SITE.

137 afișări
Imaginea articolului Gruparea SI execută public un bărbat acuzat că a ajutat armata siriană - SITE

Gruparea SI execută public un bărbat acuzat că a ajutat armata siriană - SITE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Difuzată de SITE, înregistrarea video a grupării extremiste arată un bărbat legat de o cruce şi stând în picioare pe capota unei maşini care circulă prin faţa unui număr foarte mare de persoane.

O imagine statică arată apoi un membru al SI în spatele omului care îi pune cuţitul la gât. Execuţia propriu-zisă, care a avut loc în provincia Alep potrivit SITE, nu este prezentată.

SI a afirmat că 190 de persoane au murit în raidurile aviaţiei pe care bărbatul a ghidat-o cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire.

În octombrie şi noiembrie, forţele aeriene şi-au intensificat raidurile în zonele controlate de SI şi alte grupări rebele.

În 40 de zile, circa 2.000 de raiduri s-au soldat cu peste 500 de morţi, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală care dispune de o reţea de militanţi şi surse medicale pe teren.

La 25 noiembrie, raidurile au vizat în special oraşul Raqa (est), "capitala" SI, provocând moartea a 95 de persoane. Bombardamentele aeriene au vizat şi islamiştii din provincia Alep, pe care aceştia o controlează în mare măsură.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici