Gruparea Stat Islamic a lansat un nou atac asupra oraşului sirian Kobane

Grupul terorist Stat Islamic (SI) a lansat luni seară o nouă ofensivă în oraşul kurd sirian Kobane, după ce a comis două atacuri sinucigaşe cu maşină-capcană în nordul localităţii, a anunţat un ONG.

1148 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a lansat un nou atac asupra oraşului sirian Kobane

Gruparea Stat Islamic a lansat un nou atac asupra oraşului sirian Kobane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat după ce au comis două atacuri sinucigaşe, combatanţii jihadişti au lansat o ofensivă pe toate fronturile din oraş în direcţia zonelor care se află în continuare sub control kurzilor", a declarat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane.

OSDO a precizat că în jurul orei 20.00 GMT (23.00, ora României), în cel de-al treilea oraş ca mărime din Siria aveau loc lupte violente.

ONG-ul a adăugat că nu poate oferi în acest moment un bilanţ al atacurilor sinucigaşe.

Localitatea Kobane este deja timp de o lună scena a unei vaste ofensive din partea grupării SI, care încearcă să ocupe oraşul, pentru a-şi asigura controlul asupra unei vaste zone de la frontiera turco-siriană.

Jihadiştii au intrat în oraş pe 6 octombrie, dar în prezent controlează doar jumătate din acesta, potrivit OSDO.

Statul Islamic se confruntă cu o rezistenţă puternică din partea combatanţilor kurzi, cărora armata americană le-a paraşutat duminică, pentru prima dată, armament, muniţie şi material medical. Aceste echipamente au fost furznizate de către autorităţile kurde din Irak.

Forţele kurde sunt ajutate, de asemenea, de atacuri aeriene ale coaliţiei internaţionale, care a efectuat, de la sfârşitul lunii septembrie, aproximativ 140 de raiduri contra poziţiilor SI în oraşul Kobane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici