Gruparea Stat Islamic a ucis 400 de civili, majoritatea femei şi copii, în oraşul Palmira

Gruparea Stat Islamic a ucis 400 de civili, majoritatea femei şi copii, în oraşul antic sirian Palmira, pe care l-a ocupat săptămâna aceasta, relatează televiziunea siriană de stat, citată de Sky News.

3154 afișări
Imaginea articolului Gruparea Stat Islamic a ucis 400 de civili, majoritatea femei şi copii, în oraşul Palmira

Gruparea Stat Islamic a ucis 400 de civili, majoritatea femei şi copii, în oraşul Palmira (Imagine: HEPTA)

Militanţii grupării jihadiste Stat Islamic au cucerit săptămâna aceasta oraşul antic Palmira, din centrul Siriei, precum şi situl său arheologic, care se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Susţinătorii grupării teroriste au postat pe Internet o imagine cu steagul negru al organizaţiei, ridicat pe o citadelă veche de câteva secole.

Televiziunea de stat siriană a relatat că gruparea jihadistă a ucis 400 de civili în Palmira, majoritatea femei şi copii. Sute de cadavre puteau fi văzute pe străzile oraşului, după ce a fost ocupat de gruparea Stat Islamic.

În aceste condiţii, lordul Dannatt, fostul comandant al armatei britanice, a cerut Guvernului de la Londra să ia în considerare posibilitatea de a trimite trupe să lupte împotriva grupării SI în Siria şi Irak.

Lordul Dannatt a declarat pentru Mail on Sunday că, în opinia sa, atacurile aeriene ale coaliţiei internaţionale nu au reuşit să împiedice avansul organizaţiei extremiste. El a cerut Parlamentului să discute despre desfăşurarea a 5.000 de soldaţi de infanterie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici