Gruparea Statul Islamic cere 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea unei ostatice americane

O tânără în vârstă de 26 de ani este cel de-al treilea cetăţean american ţinut ostatic în Siria de gruparea sunnită Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care cere o răscumpărare de 6,6 milioane de dolari în schimbul eliberării, relatează ABC News, în pagina online.

273 afișări
Imaginea articolului Gruparea Statul Islamic cere 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea unei ostatice americane

Gruparea Statul Islamic cere 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea unei ostatice americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ABC News, tânăra a fost răpită în urmă cu an în Siria, unde lucra în cadrul unei misiuni umanitare.

Pe lângă răscumpărarea de 6,6 milioane de dolari, SIIL cere Statelor Unite să o elibereze pe Aafia Siddiqui, specialist pakistanez în neuroştiinţe, care a absolvit Institutul de Tehnologie din Massachusetts, şi a fost condamnată în 2010 de justiţia americană pentru planificarea unui atentat în SUA.

Tânăra în vârstă de 26 de ani este cel de-al treilea cetăţean american ţinut ostatic de gruparea SIIL. Jurnalistul american James Foley a fost decapitat de insurgenţii islamişti, care au difuzat ulterior pe Internet o înregistrare video cu execuţia.

Un alt jurnalist american, Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, a apărut în aceeaşi înregistrare, în care un islamist ameninţă că îl va executa dacă preşedintele Barack Obama nu opreşte raidurile aeriene în Irak.

Pe de altă parte, jurnalistul american Peter Theo Curtis, eliberat duminică după doi ani de captivitate în Siria, s-a întors marţi seara în Statele Unite. Răpirea lui Peter Theo Curtis a fost păstrată secret de autorităţile americane şi niciun detaliu nu a fost dezvăluit în legătură cu circumstanţele răpirii şi perioadei de captivitate. Conform familiei sale, Curtis a fost răpit imediat după ce a trecut frontiera siriană în octombrie 2012 şi deţinut apoi de filiala siriană a Al-Qaida, Frontul al-Nosra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici