Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf a eliberat ostaticii germani în schimbul a 5 milioane de euro

Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf, afiliată reţelei Al-Qaida şi organizaţiei Stat Islamic, a eliberat cei doi ostatici germani după ce a primit o răscumpărare de aproximativ cinci milioane de euro, afirmă surse citate de presa locală.

253 afișări
Imaginea articolului Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf a eliberat ostaticii germani în schimbul a 5 milioane de euro

Gruparea teroristă filipineză Abu Sayyaf a eliberat ostaticii germani în schimbul a 5 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei filipineze Zamboanga Today, organizaţia teroristă a confirmat că a primit o răscumpărare de 250 de milioane de pesos (circa 5 milioane de euro).

Ostaticii germani Viktor Stefan Okonek, în vârstă de 74 de ani, şi soţia sa, Henrite Dielen, în vârstă de 55 de ani, au fost eliberaţi vineri, în orăşelul filipinez Patikul.

Gruparea islamistă Abu Sayyaf ameninţa că îi va ucide pe cei doi ostatici germani dacă Guvernul de la Berlin nu va înceta să ofere susţinere coaliţiei occidentale împotriva grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici