Grupul de la Vişegrad cere noi reglementări UE pentru a preveni standardele duble privind alimentele

Statele din Grupul de la Vişegrad, printre care şi România, consideră că sunt necesare noi reglementări la nivelul Uniunii Europene pentru a elimina standardele duble privind produsele alimentare, se arată într-o declaraţie comună a miniştrilor Agriculturii din V4, relatează agenţia MTI.

265 afișări
Imaginea articolului Grupul de la Vişegrad cere noi reglementări UE pentru a preveni standardele duble privind alimentele

Grupul de la Vişegrad cere noi reglementări UE pentru a preveni standardele duble privind alimentele

Ministrul ungar al Agriculturii, Sandor Fazekas, a declarat că, mulţumită eforturilor coordonate din partea Grupului de la Vişegrad, "chiar şi conducerea Comisiei Europene a recunoscut că practica de a produce diferite alimente sub aceeaşi etichetă reprezintă o problemă în Europa".

"Acest lucru este inacceptabil, iar consumatorii din Ungaria sau din alte ţări din Europa Centrală şi de Est nu merită mai puţină carne în alimentele lor decât consumatorii din ţările Europei Occidentale", a spus Fazekas.

Reprezentanţii Grupului de la Vişegrad (Bulgaria, România, Croaţia şi Slovenia) au semnat o declaraţie comună privind directivele UE pentru energia regenerabilă şi îmbunătăţirea accesului la fonduri europene pentru cercetare agricolă.

Potrivit poziţiei comune adoptate joi, statele V4 nu participă suficient la beneficiile Spaţiului European de Cercetare, iar situaţia trebuie schimbată având în vedere că aceste ţări cumulează 35% din numărul agricultorilor din UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici