Grupul G7 pregăteşte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) intenţionează să aplice noi sancţiuni împotriva Rusiei ca reacţie la ameninţările preşedintelui Vladimir Putin privind utilizarea armelor nucleare.

728 afișări
Imaginea articolului Grupul G7 pregăteşte sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

"Grupul G7 analizează noi sancţiuni punctuale" împotriva Rusiei, anunţă, conform site-ului Tagesschau.de, Ministerul de Externe din Germania, ţară care deţine Preşedinţia anuală a organizaţiei.

"Menţinem angajamentul exercitării de presiuni economice şi politice susţinute asupra Rusiei", a subliniat Preşedinţia germană a G7.

Şi miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene au discutat despre impunerea unor noi sancţiuni contra Rusiei. "Vom analiza noi măsuri restrictive şi le vom decide", a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, aflat la New York pentru reuniunea Adunării Generale ONU.

Preşedintele Vladimir Putin a acuzat miercuri Occidentul de "şantaj nuclear" şi a afirmat că "reprezentanţi de rang înalt ai principalelor naţiuni NATO" au făcut declaraţii "despre posibilitatea utilizării armelor nucleare împotriva Rusiei", fără însă a nominaliza pe nimeni. "Celor care îşi permit să facă astfel de afirmaţii la adresa Rusiei vreau să le reamintesc că ţara noastră are diverse mijloace de distrugere şi, când este ameninţată integritatea teritorială a ţării noastre, pentru protejarea Rusiei şi a cetăţenilor, categoric vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Nu este o afirmaţie menită să genereze confuzie", a declarat Putin, citat de agenţia The Associated Press.

Administraţia Joseph Biden ia "în serios" ameninţările "iresponsabile" ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind armele nucleare şi este pregătită să modifice configuraţia de apărare, dacă va fi cazul, a reacţionat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici