Grupul înarmat care a ocupat o secţie de poliţie din Erevan s-a predat autorităţilor armene

Persoanele înarmate care au ocupat o secţie de poliţie din Erevan s-au predat duminică autorităţilor, după două săptămâni de la debutul crizei, a anunţat Serviciul de Securitate Naţională al Armeniei, potrivit Reuters online.

412 afișări
Imaginea articolului Grupul înarmat care a ocupat o secţie de poliţie din Erevan s-a predat autorităţilor armene

Grupul înarmat care a ocupat o secţie de poliţie din Erevan s-a predat autorităţilor armene

"Operaţiunea antiteroristă a luat sfârşit," se afirmă într-un comunicat al instituţiei, adăugând că autorităţile au "forţat membrii grupului armat să depună armele". Potrivit poliţiei, au fost arestaţi "20 de terorişti".

Un grup de aproximativ 30 de oameni înarmaţi - simpatizanţi ai unui lider al opoziţiei, Zhirair Sefilyan - a ocupat secţia de poliţie pe data de 17 iulie, acţiune care a dus la uciderea unui ofiţer de poliţie, rănirea altor doi şi luarea mai multor ostatici. Un al doilea poliţist a fost ucis sâmbătă, când poliţia a dat atacatorilor un ultimatum să se predea.

Acest eveniment a polarizat societatea armeană, atacatorii atrăgând simpatia a câtorva mii de protestatari din opoziţie, ceea ce a dus la ciocniri violente cu forţele de ordine. Zeci de persoane au fost rănite, iar 26 au fost arestate, în urma confruntărilor între poliţie şi protestatari, din Erevan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici