Grupul naval rus din Marea Mediterană a ajuns în largul coastelor siriene

Un grup naval, care include singurul portavion al Rusiei, a ajuns în zona de est a Mediteranei şi se află în largul coastelor Siriei, a anunţat comandantul portavionului Amiralul Kuzneţov, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

4726 afișări
Imaginea articolului Grupul naval rus din Marea Mediterană a ajuns în largul coastelor siriene

Sergei Artamonov, comandantul portavionului Amiralul Kuzneţov, nava amiral a Flotei Rusiei, a declarat pentru televiziune rusă de stat că grupul naval a ajuns în "estul Mediteranei" şi "manevrează la vest de coastele Siriei".

Pe data de 19 octombrie, Norvegia a anunţat că, în ultimele zile, a observat şapte nave militare ruse, inclusiv portavionul Amiralul Kuzneţov, trecând prin Marea Barents spre Marea Nordului, în drumul spre Marea Mediterană. La bordul portavionului Amiral Kuzneţov sunt zeci de avioane de vânătoare şi recunoaştere care ar putea participa la raidurile aeriene în Siria.

NATO şi-a exprimat preocuparea în legătura cu posibilitatea ca grupul naval să fie folosit pentru a intensifica intensifica atacurile împotriva rebelilor din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici