Grupul terorist Stat Islamic a pierdut zone strategice din Siria şi Irak

Combatanţii reţelei teroriste Stat Islamic au pierdut controlul asupra oraşului sirian Kobane şi asupra zonelor locuite din provincia irakiană Diyala.

1419 afișări
Imaginea articolului Grupul terorist Stat Islamic a pierdut zone strategice din Siria şi Irak

Grupul terorist Stat Islamic a pierdut zone strategice din Siria şi Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de securitate kurde au reuşit să evacueze combatanţii grupului terorist Stat Islamic din oraşul sirian Kobane, prima înfrângere a teroriştilor în patru luni de confruntări, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Unitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG) a evacuat grupul terorist Stat Islamic din Kobane şi controlează în totalitate oraşul", precizează OSDO.

"Unii islamişti continuă luptele la periferia estică a oraşului Kobane, în special în cartierul Maqtala", adaugă OSDO.

Grupul Stat Islamic a pierdut peste 1.000 de combatanţi de la începutul confruntărilor la Kobane.

În acelaşi timp, autorităţile irakiene au anunţat luni eliberarea tuturor zonelor locuite din provincia Diyala, situată în estul ţării.

"Trupele irakiene au preluat total controlul asupra oraşelor şi satelor din provincia Diyala", a anunţat generalul irakian Abdelamir al-Zaidi, precizând că 58 de membri ai forţelor guvernamentale au murit, iar alţi 248 au fost răniţi în luptele cu membrii reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici