Grupuri care apără drepturile civile solicită Google să blocheze canalul de YouTube al lui Trump. Ce răspuns au primit

  • Grupurile americane care apără drepturile civile vor organiza un boicot al agenţilor de publicitate împotriva YouTube-ului Alphabet, dacă nu elimină canalul preşedintelui Donald Trump, au declarat acestea pentru Reuters.
  • YouTube a declarat marţi seară că a eliminat conţinutul nou încărcat pe canalul preşedintelui Donald Trump, deoarece încalcă politicile de incitare la violenţă şi interzice încărcarea de conţinut pe pagina sa timp de cel puţin şapte zile, deşi suspendarea ar putea fi prelungită.
  • Facebook, Twitter şi Snap Inc i-au blocat conturile lui Donald Trump după ce susţinătorii preşedintelui au asaltat săptămâna trecută Capitoliul SUA, ducând la cinci decese.
737 afișări
Imaginea articolului Grupuri care apără drepturile civile solicită Google să blocheze canalul de YouTube al lui Trump. Ce răspuns au primit

Grupuri care apără drepturile civile solicită Google să blocheze canalul de YouTube al lui Trump. Ce răspuns au primit

Jim Steyer, unul dintre organizatorii campaniei „Stop Hate for Profit” care a atras peste 1.000 de agenţi de publicitate să boicoteze Facebook în iulie, a declarat că grupurile cer eliminarea canalului YouTube deţinut de Trump, care are 2,76 milioane de abonaţi.

YouTube şi-a descris acţiunea ca fiind un prim „avertisment”. Conform politicii sale, un cont va fi blocat definitiv la a treia abatere, a notat Reuters.

YouTube îi oferă posibilitatea lui Trump de a continua să răspândească informaţii false despre faptul că alegerile din SUA au fost fraudate, a spus Steyer. YouTube a spus grupurilor că ia în considerare cererile, dar încă nu a acţionat.

„Dacă YouTube nu este de acord cu noi şi nu se alătură celorlalte platforme pentru a-l  bloca pe Trump, vom merge la agenţii de publicitate”, a adăugat el.

„Ne alăturăm partenerilor noştri de coaliţie şi cerem ca YouTube să acţioneze decisiv pentru a contribui la stoparea răspândirii urii, prin închiderea contului lui Trump", a declarat NAACP pentru Reuters.

NAACP, Anti-Defamation League and Color of Change, împreună cu grupul Steyer Common Sense Media, se numără printre organizatorii campaniei ”Stop Hate for Profit”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici