Grupurile teroriste afiliate Al-Qaida beneficiază de răscumpărări plătite de Occident

Grupurile teroriste afiliate reţelei Al-Qaida beneficiază din ce în ce mai mult de fonduri oferite pentru răscumpărări, plătite de cele mai multe ori de state occidentale.

149 afișări
Imaginea articolului Grupurile teroriste afiliate Al-Qaida beneficiază de răscumpărări plătite de Occident

Grupurile teroriste afiliate Al-Qaida beneficiază de răscumpărări plătite de Occident (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Din ce în ce mai multe grupuri extremiste din Orientul Mijlociu şi nordul Africii primesc sume plătite ca răscumpărare de către guverne ale statelor din Golful Persic sau din Europa, afirmă surse diplomatice citate de Wall Street Journal.

"Răscumpărările au devenit principala sursă de finanţare a grupurilor teroriste afiliate reţelei Al-Qaida", confirmă David Cohen, asistent al secretarului american al Trezoreriei responsabil de combaterea terorismului.

În perioada 2004-2012, grupurile teroriste din această zonă au beneficiat de fonduri în valoare de circa 120 de milioane de dolari, estimează oficialul american. Filiala yemenită a reţelei Al-Qaida a primit cel puţin 20 de milioane de dolari.

"Statele occidentale efectuează plăţi directe grupurilor islamiste din Yemen", confirmă Alistair Burt, fost secretar de stat britanic responsabil de Afacerile din Orientul Mijlociu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici