Guaido a revenit în Venezuela. Surse: Liderul opoziţiei, aşteptat de diplomaţi UE, inclusiv din România

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar, a revenit luni după-amiază în Venezuela, unde riscă să fie arestat, fiind aşteptat în aeroport, potrivit unor surse, de diplomaţi din Statele Unite şi din Uniunea Europeană, inclusiv din România.

1809 afișări
Imaginea articolului Guaido a revenit în Venezuela. Surse: Liderul opoziţiei, aşteptat de diplomaţi UE, inclusiv din România

Guaido a revenit în Venezuela. Surse:Liderul opoziţiei,aşteptat de diplomaţi UE,inclusiv din România

"Cunoaştem riscurile cu care ne confruntăm. Suntem puternici, continuăm", a declarat Juan Guaido, potrivit BBC, la sosirea pe Aeroportul internaţional "Simón Bolívar" din Caracas.

Juan Guaido a părăsit Venezuela în urmă cu câteva săptămâni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.

Juan Guaido a fost aşteptat în incinta aeroportului de diplomaţi din Germania, Olanda, Statele Unite, Chile, Franţa şi România, afirmă surse citate de site-urile de ştiri ElTiempo.com şi LaPrensaGrafica.com.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici