Guvernatorul din Mississippi a semnat proiectul de lege istoric prin care este eliminat steagul cu simboluri confederate al statului

  • Guvernatorul din Mississippi a semnat un proiect de lege istoric prin care este eliminat steagul confederat al statului.
  • Politicienii au observat o presiune din ce în ce mai mare pentru a schimba a steagului pe fondul unei analize la nivel naţional privind rasismul sistematic
  • Mississippi a retras oficial ultimul steag de stat din SUA cu emblema de luptă a Confederaţiei, simbol rasist care a servit ca sursă de diviziune pentru generaţii, relatează The Guardian.
1054 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul din Mississippi a semnat proiectul de lege istoric prin care este eliminat steagul cu simboluri confederate al statului

Guvernatorul din Mississippi a semnat proiectul de lege istoric prin care este eliminat steagul cu simboluri confederate al statului

Guvernatorul republican,Tate Reeves, a semnat marţi un proiect de lege istoric care retragea steagul vechi de 126 de ani al statului, relatează The Guardian.

"Acesta nu este un moment politic pentru mine, ci o ocazie solemnă de a aduce familia noastră a statului Mississippi împreună. O reconciliere pentru a merge mai departe", a spus Reeves într-o declaraţie. „Suntem un popor rezistent definit de ospitalitatea noastră. Suntem un popor de mare credinţă. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne sprijinim de această credinţă, să punem neînţelegerile în urma noastră şi să ne unim pentru un bine comun. "

Parlamentarii din Mississippi s-au confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari pentru schimbarea drapelului, care prezintă emblema de luptă confederată - un câmp roşu acoperit de un X albastru cu 13 stele albe.

Duminică, o coaliţie legislativă a aprobat un proiect de lege care înlătură steagul statului şi a solicitat o comisie pentru proiectarea unuia nou, pe care alegătorii vor trebui să îl aprobe sau respinge la alegerile din 3 noiembrie.

Mississippi este un stat în care 38% din populaţie este de culoare. Parlamentarii au plasat simbolul pe steagul Mississippi în 1894, la treizeci de ani după războiul civil.

Alegătorii din Mississippi au votat să păstreze drapelul la alegerile din 2001, susţinătorii spunând că este un simbol al moştenirii sudice. Dar de atunci, un număr tot mai mare de oraşe şi universităţi şi-au retras sprijinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici