Guvernul american, gafă de proporţii: Peste un milion de oameni morţi au primit stimulente financiare de la stat

  • Stimulente de mii de dolari au fost trimise pe numele a peste un milion de pacienţi decedaţi.
  • Biroul pentru Responsabilitate Guvernamentală a întocmit un raport pentru Congres, în care arată greşeala făcută de agenţia fiscală şi trezoreria statului.
  • Pentru familiile celor morţi, vestea a fost una bună, dar scurtă. Agenţia de Administrare Fiscală cere returnarea cecurilor, decedaţii fiind neeligibili.
2715 afișări
Imaginea articolului Guvernul american, gafă de proporţii: Peste un milion de oameni morţi au primit stimulente financiare de la stat

Peste un milion de oameni morţi din cauza COVID-19 au primit stimulente financiare de la stat

Gafă de proporţii făcute de instituţiile fiscale americane: acestea au trimis cecuri compensatorii către un milion de persoane decedate, conform nbcnews.com.
 
Cel puţin asta spune Biroul pentru Responsabilitate Guvernamentală, o agenţie apolitică şi independentă, care a realizat un raport pentru Congresul american. 
 
Raportul arată clar Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite şi Trezoreria statului au trimis cecuri pe numele pacienţilor decedaţi. Pentru familiile acestora, vestea a fost una bună, dar scurtă. Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite precizează clar în regulamentul din luna mai că persoanele decedate nu se califică pentru stimulente iar acestea ar trebuie returnate agenţiei. 
 
Congresul american a aprobat, în martie 2020, oferirea unui pachet de plăţi stimulente în valoarea de două trilioane de dolari - Actul CARES - pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 în rândul muncitorilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite. Astfel, americanii eligibili au primit cecuri pentru a intra în posesia stimulentelor financiare. Plăţile au fost bazate pe returnările de impozit pe venit din 2018 şi 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri în valoare de 1.200 dolari, spre exemplu. Valoarea plăţilor scădea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual. 
 

Rudele celor decedaţi trebuie să dea banii înapoi 

 
Raportul agenţiei precizează faptul că reprezentaţii Trezoreriei au spus că, pentru a livra cât mai rapid cu putinţă plăţile menţionate în Actul CARES, atât Trezoreria, cât şi  Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plăţi folosind politicile şi procedurile operaţionale vechi, care nu includeau datele Administraţiei de Securitate Socială privind rapoartele de deces. Astfel, cecurile au fost trimite automat şi la adresele celor decedaţi din cauza noului coronavirus. Acestea trebuie acum să returneze banii primiţi.
 
Momentan, Agenţia fiscală spune nu are încă un mecanism pentru a „cerne” beneficiarii non-elibigili, care includ şi rudele a circa 1,1 milioane de oameni morţi, care au primit deja plăţi compensatorii pe 30 aprilie 2020. 
 
Agenţia care a descoperit neregulile spune că autoritatea fiscală ar trebui să ia in calcul opţiuni rentabile, pentru a anunţa beneficiarii non-eligibili despre modalitatea de a returna banii primiţi. 
 
 
Congresul american a aprobat, în martie 2020, oferirea unui pachet de plăţi stimulente în valoarea de două trilioane de dolari - Actul CARES - pentru a ameliora repercusiunile economice ale epidemiei de COVID-19 în rândul muncitorilor şi oamenilor de afaceri din Statele Unite. 
 
Americanii eligibil au primit cecuri pentru a intra în posesia stimulentelor financiare. Plăţile au fost bazate pe returnările de impozit pe venit din 2018 şi 2019 sau doar prin completarea unei cerere de returnare a impozitului. Persoanele care aveau un profit de 75.000 de dolari anual au primit cecuri în valoare de 1.200 dolari. 
 
Valoarea plăţilor scădea pentru cei care aveau un venit mai mare de 75.000 dolari anual. 
 
Raportul agenţiei precizează faptul că reprezentaţii Trezoreriei au spus că, pentru a livra cât mai rapid cu putinţă plăţile menţionate în Actul CARES, atât Trezoreria, cât şi 
Agenţia de Administrare Fiscală a Statelor Unite au trimis primele trei calupuri de plăţi folosind  politicile şi procedurile operaţionale vechi, care nu includeau datele Administraţiei de Securitate Socială privind rapoartele de deces. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici