Guvernul britanic lansează aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid cu patru luni întârziere

  • Guvernul britanic a lansat joi aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid în Anglia şi Ţara Galilor, la patru luni de la data planificată iniţial.
  • Această nouă versiune, bazată pe tehnologia Bluetooth, va avertiza utilizatorii dacă au petrecut 15 minute sau mai mult la doi metri de un alt utilizator care a fost testat pozitiv.
  • Regatul Unit este ţara cea mai afectată din Europa, cu aproape 42.000 de morţi, iar acum se confruntă cu valul doi al epidemiei.
357 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic lansează aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid cu patru luni întârziere

Profimedia

În plină epidemiei de coronavirus, guvernul britanic a lansat joi aplicaţia pentru depistarea cazurilor noi de Covid în Anglia şi Ţara Galilor, la patru luni de la data planificată iniţial, notează Le Figaro.
 
Odată cu creşterea ratei de infectare, trebuie să folosim toate instrumentele de care dispunem pentru a preveni transmiterea virusului,” a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock, care a invitat britanicii să descarce în masă această aplicaţie „simplă şi sigură” pentru „a se proteja pe ei înşişi şi pe cei dragi”.
 
După ce a încercat să-şi dezvolte propria aplicaţie la nivel naţional, încredinţând sarcina serviciului de sănătate publică (NHS), Regatul Unit a decis să apeleze la modelu promovat de Google şi Apple, cel naţional dovendindu-se ineficient.
 
Această nouă versiune, bazată pe tehnologia Bluetooth, va avertiza utilizatorii dacă au petrecut 15 minute sau mai mult la doi metri de un alt utilizator care a fost testat pozitiv pentru virus. De asemenea, va facilita clienţilor furnizarea detaliilor pentru pub-uri şi restaurante - o obligaţie legală - datorită unui cititor de cod QR. Disponibil în mai multe limbi şi pentru persoanele peste 16 ani, acest instrument se referă doar la procvicii Anglia şi Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia, care au lansat deja propriul sistem de urmărire la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii septembrie.
 
Este posibil să se reducă semnificativ numărul de cazuri de coronavirus nou, spitalizări şi decese, dacă doar 15% din populaţia descarcă aplicaţia şi urmează sfaturile de izolare,” a spus Christophe Fraser, profesor la Universitatea din Oxford şi consilier pentru programul de urmărire. 
 
Regatul Unit este ţara cea mai afectată din Europa, cu aproape 42.000 de morţi, iar acum se confruntă cu valul doi al epidemiei.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici