Guvernul britanic nu va dezbate legislaţia de Brexit până la 13 noiembrie

Guvernul britanic nu va dezbate în Camera Comunelor legislaţia privind încetarea legăturilor politice, financiare şi juridice cu Uniunea Europeană până în luna noiembrie, potrivit unor surse oficiale citate de site-ul BBC News.

312 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic nu va dezbate legislaţia de Brexit până la 13 noiembrie

Guvernul britanic nu va dezbate legislaţia de Brexit până la 13 noiembrie

Factura de Brexit este contestată de către unii membri ai Partidului Conservator, condus de către premierul Theresa May, precum şi de către opoziţie.

Întrucât nu există un acord politic, dezbaterile ar urma să fie reluate în Camera Comunelor la 13 noiembrie, după o şedinţă a partidului de guvernământ, iar documentul ar putea trece de Parlament abia în primăvara anului 2018.

Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană în luna martie a anului 2019, iar factura de Brexit va stabili cuantumul angajamentelor pe care Londra trebuie să le respecte faţă de Bruxelles, precum şi transpunerea legislaţiei europene în cea britanică pentru a evita un vid legislativ după ieşirea din Blocul comunitar.

Robin Walker, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Brexit, a declarat că dezbaterea în Camera Comunelor va avea loc "în câteva săptămâni" şi va oferi "continuitate şi certitudine" pentru cetăţenii europeni şi britanici.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Partidului Laburist, Keir Starmer, a spus că "negocierile sunt în impas, iar acum o parte crucială a legislaţiei va fi din nou amânată; este încă o dovadă că strategia de Brexit a guvernului este paralizată".

Săptămâna trecută, liderul din Camera Comunelor, Andrea Leadsom, le-a transmis parlamentarilor că au fost propuse "300 de amendamente şi 54 de clauze noi" şi că acest fapt "necesită ceva timp pentru a formula răspunsuri potrivite, cuprinzătoare şi bine analizate".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici