Guvernul de la Madrid aprobă formarea noului executiv al Cataloniei

Guvernul central al Spaniei a aprobat, vineri, noua listă de miniştri care vor forma Executivul condus de premierul catalan Quim Torra, printr-un decret publicat în Monitorul Oficial Generalitat de Catalunya, relatează site-ul publicaţiei La Vanguardia.

519 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Madrid aprobă formarea noului executiv al Cataloniei

Guvernul de la Madrid aprobă formarea noului executiv al Cataloniei

Decretul, alcătuit din 14 articole în care sunt menţionate numele şi poziţiile noilor membri ai Guvernului catalan, intră în vigoare chiar în ziua publicării sale. Premierul regional Quim Torra a propus noua listă de miniştri pe 29 mai.

Guvernul central a refuzat să aprobe componenţa iniţial propusă de Quim deoarece pe listă apăreau doi politicieni aflaţi în închisoare, Jordi Turull şi Josep Rull şi doi aflaţi în auto-exil, Toni Comin şi Lluis Puig.

Marţi, Quim Torra a propus o nouă listă fără cei patru oficiali.

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendumul din aceeaşi lună. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a fost ilegală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici