Guvernul de la Phenian a INTERZIS malaysienilor să părăsească Coreea de Nord/ Decizie similară anunţată de vicepremierul malaysian: Nord-coreenii nu vor avea voie să iasă din ţară

Coreea de Nord a interzis malaysienilor aflaţi pe teritoriu nord-coreean să părăsească ţara, ca urmare a asasinării lui Kim Jong-nam, infromează BBC.

19582 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Phenian a INTERZIS malaysienilor să părăsească Coreea de Nord/ Decizie similară anunţată de vicepremierul malaysian: Nord-coreenii nu vor avea voie să iasă din ţară

Coreea de Nord a interzis malayesienilor să părăsească ţara

UPDATE 8:56 Malaysia reacţioneză similar şi, în consecinţă, nu le va permite cetăţenilor nord-coreeni să părăsească ţara, a declarat marţi vicepremierul Ahmad Zahid Hamidi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Premierul malaysian: Malaysienii sunt "ostatici de fapt" în Coreea de Nord

Malaysienii sunt "ostatici de fapt" în Coreea de Nord, a denunţat premierul din Malaysia, după ce Phenianul a interzis ca cetăţenii acestei ţări să părăsească teritoriul nord-coreean pe fondul unei dispute diplomatice, relatează Le Figaro.

"Este un act odios, transformându-i pe cetăţenii noştri (n.r. de acolo) în ostatici de fapt, desconsiderând toate legile internaţionale şi normele diplomatice", a declarat premierul Najib Razak într-un comunicat.

Tensiuile dintre cele două ţări se intensifică după asasinarea, în februarie la Kuala Lupur, a fratelui vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

Guvernul de la Phenian a interzis malaysienilor să părăsească Coreea de Nord
 
KCNA, agenţia de presă de stat nord-coreeană, a declarat că interdicţia va fi valabilă până când: „incidentul din Malaysia (n.r. asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean) va fi soluţionat.“
 
Confrom declaraţiilor oficiale această interdicţie are caracter temporar şi are ca scop protejarea cetăţenilor nord-coreeni din Malayesia, informează Reuters.

Ministrul de externe nord-coorean a anunţat ambasada malaysiană de la Phenian de motivele acestei măsuri şi a declarat că speră ca totul să se rezolve cât mai repede pentru a putea continua legătura diplomatică dintre cele două ţări, conform KCNA.

Kim Jong-Nam, care critica dinastia la putere de la Phenian, a murit după ce a fost agresat pe aeroportul din Kuala Lumpur de două femei care i-au aplicat pe faţă substanţa toxică VX, inclusă de ONU în categoria armelor de distrugere în masă.
 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici