Guvernul din Chile revizuieşte bilanţul oficial al seismului din februarie la 452 de morţi

Guvernul chilian a revizuit vineri la 452 numărul morţilor şi la 96 pe cel al dispăruţilor în urma seismului şi a valului tsunami care au afectat regiunea de centru-sud a ţării la 27 februarie, după ce menţionase 497 de morţi şi sute de dispăruţi într-un bilanţ precedent.

27 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Chile revizuieşte bilanţul oficial al seismului din februarie la 452 de morţi

Guvernul din Chile revizuieşte bilanţul oficial al seismului din februarie la 452 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 20 de zile după cutremur, este încă dificil să îi măsurăm efectele", a declarat ministrul de Interne, Rodrigo Hinzpeter, în cadrul unui forum al antreprenorilor. "Ieri (joi) aveam cel puţin 452 de morţi şi 96 de dispăruţi".

La cinci zile după cutremur, bilanţul oficial furnizat de Guvernul precedent al lui Michelle Bachelet, care a părăsit puterea la 11 martie, anunţase 802 morţi.

Ulterior, Guvernul a decis să comunice doar o listă cu morţii identificaţi oficial, evocând 497 de decese şi sute de dispăruţi sau morţi neidentificaţi.

Ministrul Hinzpeter, care comunica vineri primul bilanţ oficial al noului Guvern condus de Sebastian Pinera, a revizuit la 800.000 numărul persoanelor sinistrate, iniţial evaluat la aproape două milioane.

Circa 200.000 de locuinţe au fost distruse, potrivit cifrelor ministrului, faţă de estimarea de jumătate de milion făcută în zilele care au urmat catastrofei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici