Guvernul filipinez şi rebelii comunişti au semnat un armistiţiu pe perioadă nedeterminată

Guvernul filipinez şi rebelii comunişti au anunţat semnarea unui armistiţiu pe perioadă nedeterminată, parte a unui acord care ar trebui să accelereze eforturile de încheiere a conflictului cu insurgenţii comunişti care durează de aproape cinci decenii, relatează Reuters online.

9159 afișări
Imaginea articolului Guvernul filipinez şi rebelii comunişti au semnat un armistiţiu pe perioadă nedeterminată

Guvernul filipinez şi rebelii comunişti au semnat un armistiţiu pe perioadă nedeterminată

Reprezentanţii guvernului de la Manila şi-au exprimat speranţa că un acord de pace ar putea să fie semnat în termen de aproxiamtiv un an. Pe de altă parte, rebelii comunişti au reiterat cererea pentru "o răsturnare a situaţiei prin revoluţie" şi au evitat să anunţe un termen limită.

Semnarea armisitiţiului s-a făcut la Oslo, unde de altfel au şi fost purtate negocierile între cele două părţi.

Potrivit acordului, rebelii comunişti au prelungit pe termen nedeterminat un armistiţiu care era programat să expire după negocierile de la Oslo, în timp ce guvernul de la Manila a prelungit un armistiţiu intrat în vigoare la data de 21 august.

Ambele părţi implicate în negocieri au făcut un apel la preşedintele Rodrigo Duterte să amnistieze toţi insurgenţii comunişti. Această măsură s-ar aplica în cazul a 530 de rebeli aflaţi în închisori.

Duterte a declarat că obeictivul său este acela de a încheia mişcările de insurgenţă din Filipine, care au puternice efecte economice negative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici