Guvernul Georgiei: Premierii Rusiei şi Georgiei au dat mâna în Davos, pentru prima oară după 2008

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, şi cel al Georgiei, Bidzina Ivanişvili, şi-au dat mâna în timpul Forumului Economic Mondial (WEF) din Davos, pentru prima dată după 2008, când a avut loc conflictul militar între cele două ţări, a anunţat joi Guvernul Georgiei.

172 afișări
Imaginea articolului Guvernul Georgiei: Premierii Rusiei şi Georgiei au dat mâna în Davos, pentru prima oară după 2008

Bidzina Ivanişvili (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Miercuri, premierul Bidzina Ivanişvili s-a întâlnit cu Dmitri Medvedev în Davos, în timpul unei reuniuni la care au participat mai mulţi şefi de stat", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului georgian, Ana Goşîaşvili.

"A fost o adevărată strângere de mână şi o salutare. Nu a fost însă timp pentru o conversaţie", a adăugat Goşîaşvili.

Aceasta este prima întâlnire la nivelul premierilor celor două state, după războiul-fulger din august 2008, când Rusia şi Georgia au luptat pentru controlul asupra regiunii georgiene proruse Osetia de Sud.

Moscova şi Tbilisi nu mai întreţin relaţii diplomatice după acel conflict, în urma căruia Rusia a recunoscut independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei, o altă regiune georgiană separatistă prorusă. Autorităţile ruse refuză orice contact cu preşedintele georgian prooccidental Mihail Saakaşvili.

Totuşi, Ivanişvili, care a câştigat la ultimele alegeri legislative din octombrie contra partidului Saakaşvili, a anunţat că intenţionează să "normalizeze" relaţiile cu Rusia.

În decembrie, reprezentanţii Moscovei şi Tbilisi s-au întâlnit pentru prima dată după ruptura diplomatică, în Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici