Guvernul german: Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin armistiţiu în Ucraina

Cancelarul german, Olaf Scholz, i-a cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, instituirea unui armistiţiu în Ucraina şi încheierea conflictului militar, exprimând preocupări şi în privinţa crizei alimentare internaţionale, anunţă Guvernul de la Berlin.

1067 afișări
Imaginea articolului Guvernul german: Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin armistiţiu în Ucraina

Guvernul german: Olaf Scholz i-a cerut lui Vladimir Putin armistiţiu în Ucraina

"Cancelarul Olaf Scholz a vorbit astăzi cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Conversaţia a avut loc în contextul în care pe 11 mai cancelarul vorbise cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Convorbirea de 75 de minute s-a concentrat pe eforturile de oprire a războiului din Ucraina", anunţă Guvernul Germaniei, conform unui comunicat postat vineri pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"În contextul gravităţii situaţiei militare şi a consecinţelor războiului din Ucraina, în special în oraşul Mariupol, cancelarul german a insistat în discuţia cu preşedintele rus pentru ajungerea rapidă la un armistiţiu, pentru îmbunătăţirea situaţiei umanitare şi pentru avansarea acţiunilor de soluţionare a conflictului pe cale diplomatică", precizează Guvernul de la Berlin.

Olaf Scholz i-a semnalat lui Vladimir Putin şi problemele privind aprovizionarea cu alimente la nivel mondial cauzate de invazia militară rusă în Ucraina. "Cancelarul a notat că Rusia are o responsabilitate specială pentru această situaţie", a subliniat Guvernul german.

Preşedintele Vladimir Putin i-a spus lui Olaf Scholz că negocierile cu Ucraina pentru încheierea conflictului militar "sunt blocate în principal de partea ucraineană", a anunţat anterior Preşedinţia Rusiei, potrivit publicaţiei Der Spiegel. Contactele între Moscova şi Berlin vor continua la diferite niveluri, a subliniat Kremlinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici