Premierul Libanului, Hassan Diab, anunţă demisia Guvernului. Urmările dramatice ale exploziei din Beirut

  • Premierul Hassan Diab a anunţat luni seară demisia Guvernului de la Beirut
  • Hassan Diab: "Am prezentat demisia Guvernului"
  • Libanul este într-o situaţie economică şi socială gravă, protestele intensificându-se după explozia soldată cu cel puţin 220 de morţi
  • Libanul este într-o situaţie economică şi socială gravă, protestele intensificându-se după explozia soldată cu cel puţin 220 de morţi
2291 afișări
Imaginea articolului Premierul Libanului, Hassan Diab, anunţă demisia Guvernului. Urmările dramatice ale exploziei din Beirut

Sursa FOTO: Profimedia

UPDATE Premierul Libanului, Hassan Diab, anunţă demisia Guvernului

Premierul Libanului, Hassan Diab, a anunţat, luni seară, demisia Guvernului pe care îl conduce, în contextul amplificării tensiunilor sociale şi a presiunilor externe după explozia care a avut loc săptămâna trecută în zona portuară din Beirut, soldată cu cel puţin 220 de morţi.

"Am prezentat demisia Guvernului", a declarat Hassan Diab într-un discurs transmis în direct de Televiziunea publică libaneză.

Dezastrul produs în capitala Libanului este "rezultatul corupţiei endemice", a admis Hassan Diab, potrivit cotidianului Le Monde.

Premierul Libanului a subliniat că a decis să demisioneze în semn de solidaritate cu cetăţenii afectaţi de explozia devastatoare de săptămâna trecută.

Guvernul Libanului şi-a prezentat demisia

Toţi membrii Guvernului Libanului au demisionat luni după-amiază, anunţă ministrul Sănătăţii, Hamad Hassan, în contextul intensificării presiunilor internaţionale după explozia de la Beirut.

"Întregul Cabinet a demisionat", a declarat Hamad Hassan după şedinţa de guvern desfăşurată luni după-amiază.

Premierul Hassan Diab se îndreaptă spre Palatul prezidenţial "pentru a depune demisia colectivă a Guvernului", a precizat Hamad Hassan, citat de agenţia Associated Press.

Anterior, surse guvernamentale de la Beirut anunţaseră că premierul Libanului, Hassan Diab, l-a informat pe preşedintele Michel Aoun că intenţiona să demisioneze.

Mai mulţi membri ai Guvernului de la Beirut au demisionat în ultimele zile, pe fondul protestelor masive faţă de situaţia economică şi socială.

Guvernatorul Beirutului, Marwan Abboud, a anunţat luni, potrivit BBC, că bilanţul exploziei din zona portuară a ajuns la 220 de morţi şi aproximativ 6.000 de răniţi, 110 persoane fiind în continuare dispărute. Aproximativ 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe după deflagraţie.

Situaţia economică şi socială din Liban este gravă. Explozia din Beirut a accentuat starea de nemulţumire, iar sâmbătă şi duminică mii de persoane au participat la proteste antiguvernamentale.

Donatorii internaţionali au promis alocarea unor "resurse majore" pentru reconstrucţia Libanului, condiţionând asistenţa străină de reforme care să asigure distribuirea ajutoarelor în mod transparent. Reprezentanţii a 30 de ţări au participat la videoconferinţa internaţională a donatorilor organizată duminică după-amiază de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Potrivit Preşedinţiei Franţei, au fost asumate angajamente pentru ajutoare de 252 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici