Guvernul Marii Britanii „lucrează serios” pentru a rămâne în uniunea vamală a Uniunii Europene-presă

Oficialii din Guvernul britanic au început „să lucreze serios” pentru a menţine Marea Britanie în uniunea vamală a Uniunii Europene, ca metodă de salvare a acordului pentru Brexit, au declarat mai multe surse guvernamentale citate de cotidianul The Independent.

467 afișări
Imaginea articolului Guvernul Marii Britanii „lucrează serios” pentru a rămâne în uniunea vamală a Uniunii Europene-presă

Guvernul Marii Britanii „lucrează serios” pentru a rămâne în uniunea vamală a Uniunii Europene-presă

Mai mulţi parlamentari încearcă să o determine pe Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, să accepte rămânerea în uniunea vamală, pentru a obţine susţinerea Partidului Laburist în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit.

„Se lucrează serios pe această problemă. Trebuie să fim pregătiţi dacă situaţia merge în această direcţie”, a declarat sursa.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, doreşte ca Marea Britanie să rămână într-o uniune vamală cu Uniunea Europeană după Brexit, contrar dorinţei premierului Theresa May, care cosideră că acest lucru va împiedica Marea Britanie să obţină acorduri internaţionale independente.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, cere Uniunii Europene renegocierea Acordului pe tema Brexit, deşi Bruxellesul a exclus această posibilitate. Theresa May le-a transmis marţi celorlalţi membri ai Guvernului de la Londra că vrea să ceară redeschiderea negocierilor cu UE.

Uniunea Europeană va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici