Guvernul nipon: Este "foarte probabil" ca înregistrarea SI cu executarea ostaticului să fie autentică

Guvernul japonez a declarat duminică dimineaţa că este "foarte probabil" ca înregistrarea video atribuită grupării Stat Islamic (SI), care anunţă executarea unui al doilea ostatic japonez, Kenji Goto, să fie autentică.

329 afișări
Imaginea articolului Guvernul nipon: Este "foarte probabil" ca înregistrarea SI cu executarea ostaticului să fie autentică

Shinzo Abe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că probabilitatea este foarte ridicată", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Yoshihide Suga, referindu-se la credibilitatea documentului, afirmând că se bazează pe analiza experţilor.

El a confirmat că persoana ucisă în înregistrarea video este foarte sigur Kenji Goto.

Suga s-a exprimat la câteva ore după difuzarea pe Internet a acestei înregistrări video anunţând decapitarea ostaticului Kenji Goto care se afla în mâinile SI de la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie şi a făcut obiectul unor ameninţări repetate în ultimele zile.

Este vorba despre un al doilea cetăţean nipon ucis de SI într-o săptămână, o încercare foarte dificilă pentru Guvernul japonez.

Guvernul lui Shinzo Abe apreciase, de asemenea, că documentul care anunţa moartea lui Haruna Yukawa, prietenul lui Goto deţinut de jihadişti din august, este autentic.

El a fost executat săptămâna trecută după refuzul Guvernului japonez de a plăti grupării SI o răscumpărare de 200 de milioane de dolari pentru a salva viaţa celor doi cetăţeni ai săi.

Duminică, Suga a reiterat că Japonia este hotărâtă să "continue lupta împotriva terorismului împreună cu comunitatea internaţională".

Potrivit presei, un Consiliu de securitate naţională (NSC) a avut loc pentru a adopta dispoziţiile necesare pentru protejarea cetăţenilor şi intereselor nipone în lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici