Guvernul olandez nu va sfătui publicul să poarte măşti : "Nu există o eficienţă dovedită a măştilor"

  • Guvernul olandez a declarat miercuri că nu va sfătui publicul să poarte măşti pentru a încetini răspândirea coronavirusului, afirmând că eficacitatea lor nu a fost dovedită.
  • Decizia a fost anunţată de ministrul pentru Îngrijiri Medicale , Tamara van Ark, după o revizuire a Institutului Naţional pentru Sănătate (RIVM).
  • În schimb, guvernul va încerca să implementeze măsuri pentru respectarea regulilor de distanţare socială după o creştere a cazurilor de coronavirus din ţară.
12459 afișări
Imaginea articolului Guvernul olandez nu va sfătui publicul să poarte măşti : "Nu există o eficienţă dovedită a măştilor"

Guvernul olandez nu va sfătui publicul să poarte măşti : "Nu există o eficienţă dovedită a măştilor"

„Întrucât din perspectivă medicală nu există o eficienţă dovedită a măştilor, Cabinetul a decis că nu va exista nicio obligaţie naţională pentru purtarea măştilor”, a spus Van Ark, conform Reuters.

Decizia limitează tendinţa, deoarece multe ţări europene au făcut ca măştile să devină obligatorii în magazine sau în zone aglomerate în aer liber.

Şeful RIVM, Jaap van Dissel, a declarat că organizaţia este conştientă de studiile care arată că măştile ajută la încetinirea răspândirii bolii, dar nu a fost convins că vor ajuta în timpul focarului actual de coronavirus din Olanda.

El a susţinut că purtarea de măşti în mod incorect, alături de tendiţa de a respecta mai puţin distanţare socială când ai o mască, ar putea creşte riscul de transmitere a bolii.

"Credem că dacă veţi folosi măşti într-un cadru public ... atunci trebuie să fiţi bine pregătiţi", a spus el.

În prezent, masca este necesară numai pentru transportul public în Olanda şi în aeroporturi.

Decizia a urmat unei întâlniri a oficialilor din domeniul sănătăţii şi a guvernului, după ce noile cazuri de coronavirus din ţară s-au ridicat la 1.329 în ultima săptămână, cu o creştere de peste o treime.

Cazurile olandeze au crescut constant de la 1 iulie, când guvernul a anunţat o reducere a măsurilor de carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici