Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, găsit vinovat de uciderea unei jurnaliste americane

Un tribunal din Statele Unite a găsit vinovat guvernul condus de preşedintele sirian Bashar al-Assad de uciderea în 2012 a jurnalistei americane, Marie Colvin. Aceasta era corespondent de război în Siria, relatează BBC.

427 afișări
Imaginea articolului Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, găsit vinovat de uciderea unei jurnaliste americane

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, găsit vinovat de uciderea unei jurnaliste americane

Colvin, în vârstă de 56 de ani, a murit în oraşul asediat Homs, din Siria, împreună cu fotograful Remi Ochlik, în vârstă de 28 de ani, în timp ce părăsea o clădire vizată de un raid aerian.

Judecătoarea americană Amy Berman Jackson a spus că a fost „o crimă extrajudiciară“.

Ea a condamnat Damascul la plata a peste 300 de milioane de dolari drept despăgubiri, pentru acest „atac intolerabil“.

Este pentru prima dată când Guvernul lui Assad este condamnat pentru crime de război. Astfel, se stabileşte un precedent legal, a declarat reporterul BBC Barbara Plerr Usher.

Colvin a lucrat pentru The Sunday Times, relatând despre războiul civil din Siria, început în 2011.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici