BOALA VACII NEBUNE, din nou în prim plan. Virusul, identificat în Scoţia după trei ani de la eradicare

Guvernul scoţian a anunţat joi că un caz de encefalopatie spongiformă bovină (BSE) sau boala vacii nebune a fost descoperit într-o fermă din Aberdeenshire, acesta fiind primul caz identificat în Marea Britanie din 2015, relatează Reuters.

1170 afișări
Imaginea articolului BOALA VACII NEBUNE, din nou în prim plan. Virusul, identificat în Scoţia după trei ani de la eradicare

Guvernul scoţian identifică un animal infectat cu virusul bolii vacii nebune

În jurul fermei a fost instalată o zonă de carantină, în timp ce inspectorii încearcă să identifice originea bolii.

"Am activat planul de răspuns al guvernului scoţian pentru a proteja valoroasa noastră industrie zootehnică, inclusiv stabilirea unei interdicţii de deplasare preventivă la fermă", a transmis Fergus Ewing, ministrul agriculturii din Scoţia, într-un comunicat.

Animalul infectat nu a intrat în lanţul alimentar, iar organismul pentru siguranţa alimentară din Scoţia a anunţat că nu există niciun risc pentru sănătatea umană ca urmare a acestui caz izolat.

ESB a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie la sfârşitul anilor 1980, răspândindu-se de acolo în alte părţi ale Europei.

Datele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE) arată că cele mai recente două cazuri din Marea Britanie au fost depistata în 2015.

"Epidemia de encefalopatie spongiformă bovină din Marea Britanie este în mare parte finalizată, dar există încă un caz ciudat detectat", a spus Matthew Baylis, şef al catedrei de Epidemiologie Veterinară de la Universitatea din Liverpool.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici