Guvernul şi opoziţia din Venezuela au ajuns la un acord privind reluarea negocierilor

Guvernul preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro şi echipa liderului opoziţiei, Juan Guaido, vor relua negocierile pentru a încerca să rezolve criza în care se află ţara, au declarat trei persoane familiarizate cu discuţiile purtate sâmbătă, relatează Reuters.

1262 afișări
Imaginea articolului Guvernul şi opoziţia din Venezuela au ajuns la un acord privind reluarea negocierilor

Guvernul şi opoziţia din Venezuela au ajuns la un acord privind reluarea negocierilor

Cei trei au declarat pentru Reuters că părţile nu au decis încă dacă discuţiile vor avea loc la Oslo, unde s-au purtat discuţiile anterioare sau în Barbados.

Două dintre surse au declarat că discuţiile vor începe săptămâna viitoare.

Guaido a declarat pe Twitter, vineri, că a primit sprijin din partea aliaţilor pentru a "începe o nouă rundă de consultări cu liderii naţionali şi internaţionali", fără a oferi mai multe detalii.

Au fost oferite puţine detalii cu privire la conţinutul discuţiilor dintre reprezentanţii lui Maduro şi Guaidó, care şi-a asumat funcţia de preşedinte interimar în ianuarie şi îl denunţă pe Maduro drept ilegitim pentru realegerea acestuia ca preşedinte anul trecut printr-un vot considerat în general fraudulos.

Guvernul norvegian a încurajat ambele părţi să se întâlnească la Oslo în luna mai, dar acestea nu au reuşit să ajungă la un acord pentru a rezolva criza economică şi politică care a determinat peste 4 milioane de cetăéni venezueleni să fugă în străinătate.

Taguri:
venezuela,
negocieri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici