Guvernul spaniol a autorizat creşterea prezenţei militare americane la baza Moron de la Frontera

Guvernul de la Madrid a autorizat vineri creşterea prezenţei militare americane la baza Moron de la Frontera, în sud-vestul Spaniei, un centru de reacţie rapidă menit să răspundă situaţiilor de criză din Africa, relatează portalul TheLocal.se.

168 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol a autorizat creşterea prezenţei militare americane la baza Moron de la Frontera

Guvernul spaniol a autorizat creşterea prezenţei militare americane la baza Moron de la Frontera (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul spaniol Mariano Rajoy a dispus vineri dimineaţă creşterea prezenţei militare americane la baza Moron de la Frontera cu încă 2.200 de puşcaşi marini şi 500 de civili.

În prezent, Statele Unite mobilizează 850 de persoane la baza aeriană din sud-vestul Spaniei.

De asemenea, numărul aeronavelor poate fi suplimentat de la 14 până la 40.

În schimb, Statele Unite au acceptat să investească 29 de milioane de euro în modernizarea bazei aeriene, ceea ce va încuraja crearea de noi locuri de muncă în Spania.

Acordul Guvernului spaniol survine cu două zile înainte de o vizită a secretarului de Stat american John Kerry la Madrid. Şeful diplomaţiei americane va semna acest acord luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici