Guvernul spaniol cere Madridului lockdown total: ”Risc înalt” de îmbolnăvire a populaţiei

  • Guvernul spaniol a cerut autorităţilor din Madrid să înăsprească restricţiile privind Covid-19
  • Executivul spune că este un „risc înalt” de îmbolnăvire
  • În Spania Guvernul nu poate impune restricţii de mişcare
762 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol cere Madridului lockdown total: ”Risc înalt” de îmbolnăvire a populaţiei

Guvernul spaniol cere Madridului lockdown total: ”Risc înalt” de îmbolnăvire a populaţiei

Madridul a extins vineri restricţiile pentru prevenirea Covid-19, dar a respins cererile de blocare a întregului oraş.

Sâmbătă, ministrul sănătăţii din Spania, Salvador Illa, a declarat că restricţiile actuale nu sunt suficiente. El a spus că este „timpul să acţionăm cu fermitate” pentru a controla pandemia.

"Există un risc serios pentru locuitori, pentru regiunile învecinate", a spus Illa, solicitând autorităţilor regionale ale capitalei să "pună sănătatea cetăţenilor pe primul loc" şi să impună lockdown asupra întregului oraş, scrie BBCNews.

În Spania, fiecare regiune este responsabilă de asistenţa medicală şi, prin urmare, guvernul central nu are puterea de a impune restricţii.

Madridul este din nou în epicentrul focarului de coronavirus din Spania, aşa cum a fost în timpul primului vârf, în primăvara acestui an.

Ţara a înregistrat vineri 12.272 de noi cazuri şi a ajuns la 716.481 de îmbolnăviri, cel mai mare număr de infecţii din vestul Europei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un avertisment cu privire la reapariţia virusului în Europa şi în alte părţi, pe măsură ce se apropie iarna.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici