Guvernul spaniol, "surprins de tonul comentariilor din Marea Britanie" în legătură cu regiunea Gibraltar

Guvernul de la Madrid a fost "surprins de tonul comentariilor venite din Marea Britanie" în legătură cu Gibraltar, Alfonso Dastis, a declarat ministrul spaniol de Externe, după ce mai mulţi lideri britanici au făcut declaraţii dure referitoare la presupusele ameninţări vizând regiunea Gibraltar.

23790 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol, "surprins de tonul comentariilor din Marea Britanie" în legătură cu regiunea Gibraltar

Guvernul spaniol, "surprins de tonul comentariilor din Marea Britanie" în legătură cu regiunea Gibraltar

Disputa între cele două ţări a fost iscată de textul unui document privind Brexit publicat săptămâna trecută de Uniunea Europeană în care se sugera că acordurile între UE şi Marea Britanie care vor afecta Gibraltarul vor trebui în prealabil să fie negociate şi între Londra şi Madrid, potrivit BBC News online.

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a declarat că "suveranitatea Gibraltarului este neschimbată şi nu poate fi schimbată fără sprijinul şi consimţămîntul populaţiei Gibraltarului şi Marii Britanii".

Premierul britanic Theresa May a declarat anterior că suveranitatea Gibraltarului nu este un element de discuţiei în cadrul negocierilor pentru Brexit.

Iar fostul lider conservator Lord Howard a declarat că Marea Britanie este gata să apere Gibraltarul la fel cum în urmă cu 35 de ani a apărat Insulele Falkland în cursul războiului cu Argentina.

Fabian Picardo, şeful Guvernului regional din Gibraltar, a declarat că teritoriul britanic doreşte să aparţină în continuare de Marea Britanie, mesaj ce trebuie să fie evident în orice capitală a UE, adăugând că regiunea "nu este o monedă de schimb" în cadrul negocierilor pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici