Vaccinul COVID-19 a fost autorizat. Guvernul SUA aşteaptă primele transporturi luni

  • Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din SUA şi Departamentul Apărării au organizat sâmbătă un briefing public cu Operaţiunea Warp Speed, privind distribuţia vaccinului COVID-19.
  • Mareşalii americani vor proteja vaccinul care va fi transportat în „valizele” congelate, special construite de Pfizer, în aproape 600 de localităţi la nivel naţional.
  • Cadrele medicale din prima linie şi rezidenţii instituţiilor de îngrijire pe termen lung vor fi primii cărora li se va administra vaccinul Covid-19.
894 afișări
Imaginea articolului Vaccinul COVID-19 a fost autorizat. Guvernul SUA aşteaptă primele transporturi luni

Vaccinul COVID-19 a fost autorizat. Guvernul SUA aşteaptă primele transporturi luni

Generalul Gus Perna, directorul operaţional al Operaţiunii Warp Speed, a declarat la briefing că se aşteaptă ca primele livrări de vaccinuri să ajungă luni la 145 de localităţi din state.

Perna a spus că vaccinul Pfizer va începe să se mute în centrele UPS în următoarele 24 de ore şi va fi distribuit, în primă fază, în 336 de locaţi la nivel naţional, urmând ca marţi să beneficieze de acesta încă 125 de localităţi, iar miercuri alte 66, potrivit CBS NEWS.

„Nu vom termina până când fiecare american nu va avea acces la vaccin. Am încredere 100% că vom primi vaccinuri pentru poporul american”, a declarat Gus Perna.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat vineri vaccinul Pfizer pentru utilizare de urgenţă, fiind aprobată livrarea a aproximativ trei milioane de doze de vaccin în toată ţara.

Secretarul pentru Sănătate şi Servicii Umane, Alex Azar, a declarat că vaccinurile vor fi livrate prin UPS şi FedEx. UPS spune că procesul a început şi a livrat deja kituri de vaccinuri cu provizii, inclusiv seringi, măşti şi un agent de diluare pentru vaccinul Pfizer, care va fi utilizat pentru administrarea medicamentului.

Agenţia este responsabilă de diseminarea materialelor medicale şi a produselor farmaceutice către poporul american într-o perioadă de criză, conform Programului Naţional Strategic pentru Operaţiuni de Securitate a Stocurilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici