Guvernul sud-african: Nelson Mandela "reacţionează bine la tratament"

Fostul preşedinte Nelson Mandela, internat de şase zile într-un spital privat din Pretoria la vârsta de 94 de ani pentru o infecţie pulmonară recurentă, "reacţionează bine la tratament", a anunţat Guvernul sud-african.

179 afișări
Imaginea articolului Guvernul sud-african: Nelson Mandela "reacţionează bine la tratament"

Nelson Mandela (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Miercuri, în faţa Parlamentului, preşedintele Jacob Zuma a anunţat că "Madiba reacţionează mai bine la tratament începând din această dimineaţă", referindu-se la ilustrul său predecesor folosind numele de clan al acestuia, în semn de respect şi afecţiune.

"Consiliul de Miniştri îi doreşte preşedintelui Nelson Mandela o însănătoşire rapidă şi asigură ţara că el primeşte cele mai bune îngrijiri medicale. Consiliul de Miniştri este mulţumit să constate că reacţionează bine la tratament", anunţa joi dimineaţa un comunicat săptămânal al Guvernului.

Autorităţile adoptă exact acelaşi discurs ca în cursul precedentelor spitalizări ale laureatului Premiului Nobel pentru Pace.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, Nelson Mandela a fost internat în spital "într-o stare gravă". El suferă de o infecţie pulmonară recurentă, o consecinţă a celor 27 de ani de detenţie sub regimul rasist al apartheidului.

Eliberat în 1990, Mandela a fost, în perioada 1994-1999, primul preşedinte de culoare al ţării sale, un lider de consens care a reuşit să obţină încrederea minorităţii albe.

Retras din viaţa politică, el nu a mai apărut în public din 2010. Mandela va trebui să împlinească 95 de ani pe 18 iulie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici