Guvernul turc vrea să şteargă datorii ale populaţiei, precum amenzile şoferilor, înaintea alegerilor

Guvernul turc a trimis în Parlament un proiect de lege pentru restructurarea şi chiar ştergerea unei categorii ample de datorii ale populaţiei către stat, cu scopul de a reduce povara îndatorării asupra cetăţenilor înaintea alegerilor prezidenţiale, scrie cotidianul Hurriyet.

88 afișări
Imaginea articolului Guvernul turc vrea să şteargă datorii ale populaţiei, precum amenzile şoferilor, înaintea alegerilor

Guvernul turc vrea să şteargă datorii ale populaţiei, precum amenzile şoferilor, înaintea alegerilor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Proiectul de lege prevede restructurarea unor datorii precum amenzile primite de şoferi, taxele neachitate, penalităţile la plata contribuţiilor la asigurările sociale şi chiar amenzile pentru nereguli în campania electorală, potrivit Hurriyet.

Partidul de guvernământ AKP, care deţine majoritate în Parlament, va susţine proiectul de lege, a declarat premierul Recep Tayyip Erdogan.

În Turcia urmează să aibă loc pentru prima dată alegeri directe pentru postul de preşedinte în august, iar Erdogan este aşteptat să-şi anunţe candidatura.

Proiectul de lege prevede opţiunea restructurării datoriilor pentru a ţine cont de inflaţie, precum şi posibilitatea de a plăti penalităţi în rate timp de 18 luni.

Potrivit propunerii din Parlament, ar urma să fie şterse mai multe tipuri de amenzi neplătite cu valoare mai mică de 120 de lire (41,5 euro), dar nu şi cele pentru încălcarea regulilor privind fumatul în spaţiul public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici