Guvernul Ungariei cere reglementări UE pentru protecţia minorităţilor naţionale

Reprezentanţi ai guvernului Ungariei au subliniat, joi, necesitatea unor reglementări din partea Uniunii Europene pentru protecţia minorităţilor naţionale, în cadrul congresului Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN) de la Cluj-Napoca, notează site-ul MTI.

517 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei cere reglementări UE pentru protecţia minorităţilor naţionale

Guvernul Ungariei cere reglementări UE pentru protecţia minorităţilor naţionale

Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a lăudat iniţiativa cetăţenească a Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene şi a declarat că problema minorităţilor naţionale trebuie să fie discutată la nivel european.

"Comisia Europeană şi-a dat seama că aceasta este o problemă comună care afectează nu numai minorităţile, ci toţi cetăţenii europeni şi statele membre", a spus Semjen.

Zsolt Semjen le-a cerut minorităţilor naţionale din Europa să utilizeze iniţiativa FUEN pentru răspândirea informaţiilor despre situaţia minorităţilor şi pentru a se asigura că problema minorităţilor este reprezentată corespunzător în agenda politică europeană.

În cadrul congresului de la Cluj-Napoca, secretarul de stat responsabil de comunităţile maghiare din străinătate, Arpad Janos Potapi, a transmis că Ungaria susţine reglementarea drepturilor minorităţilor în cadrul forurilor internaţionale.

"Acesta este motivul pentru care Ungaria a participat la un proces împotriva Comisiei Europene, care a dus la înregistrarea de către Comisie a iniţiativei cetăţeneşti. Ungaria şi zonele în care se află minorităţi etnice maghiare vor organiza o campanie de strângere a unui milion de semnături necesare pentru succesul iniţiativei", a spus Arpad Janos Potapi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici