Hackeri est-europeni, la originea atacurilor care au vizat Apple, Facebook şi Twitter

Un grup de hackeri din Europa de Est este responsabil de recentele atacuri informatice care au vizat Apple, Facebook şi Twitter, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate americane.

452 afișări
Imaginea articolului Hackeri est-europeni, la originea atacurilor care au vizat Apple, Facebook şi Twitter

Hackeri est-europeni sunt la originea atacurilor care au vizat Apple, Facebook şi Twitter (Imagine: Shutterstock)

Două surse citate de Bloomberg au declarat că hackerii par să fi căutat informaţii despre proiecte de cercetare, date supuse drepturilor de proprietate intelectuală şi alte elemente care pot fi comercializate pe piaţa neagră.

Compania Apple a confirmat că unii dintre angajaţii săi au fost vizaţi de un atac informatic. Atacuri similare au vizat Facebook în ultimele săptămâni. Facebook şi Apple susţin că în urma atacurilor nu le-au fost sustrase date esenţiale.

La începutul lunii ianuarie, platforma de microblogging Twitter a anunţat că a fost atacată de hackeri, fiind compromise conturile a aproximativ 250.000 de utilizatori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici