Hackerii atacă frecvent sisteme esenţiale ale infrastructurii în ţări europene

Grupuri de hackeri atacă frecvent reţele de date conectate la sisteme esenţiale de infrastructură din ţări europene, afirmă oficiali guvernamentali citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

601 afișări
Imaginea articolului Hackerii atacă frecvent sisteme esenţiale ale infrastructurii în ţări europene

Hackerii atacă frecvent sisteme esenţiale ale infrastructurii în ţări europene

Potrivit surselor citate, este vorba de atacuri asemănătoare cu cele pe care hackeri angajaţi de servicii secrete ruse le-ar fi lansat recent, potrivit cotidianului The Washington Post, asupra unor centrale nucleare şi altor companii din domeniul energetic din Statele Unite.

Un fost oficial britanic a confirmat că există preocupări că hackeri ruşi încearcă să atace sistemele infrastructurii de bază din Marea Britanie.

Surse din cadrul instituţiilor europene au declarat că Marea Britanie a fost într-adevăr vizată recent de atacuri cibernetice, subliniind că autorităţile britanice colaborează cu alte ţări europene pentru securizarea sistemelor.

Autorităţile britanice au refuzat să facă vreun comentariu pe tema atacurilor cibernetice comise în Marea Britanie şi în alte ţări europene. De asemenea, nu există informaţii despre măsurile luate pentru contracararea atacurilor informatice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici